Sunday Times Books LIVE Community Sign up

Login to Sunday Times Books LIVE

Forgotten password?

Forgotten your password?

Enter your username or email address and we'll send you reset instructions

Sunday Times Books LIVE

NB

@ Sunday Times Books LIVE

Nuwe kortverhale deur Dana Snyman: Op die toneel

Op die toneelAuthor Dana SnymanOp die toneel: stories, reise, stemme is ‘n veertigtal stories deur een van ons gewildste skrywers. Stories met humor én met droefheid, van dinge wat verander het en dinge wat dieselfde bly, oor families en oor vreemdelinge. “Die mens is die storie, die storie is die mens,” het Dana, self-erkende storiesmous, by geleentheid gesê. En soos by sy eerste twee bundels, Uit die binneland en Anderkant die scrap, gee sy jongste versameling stories weer ’n deernisvolle blik op ménse: gewone mense en al hul dinge, mense in dorpe en stede en afgeleë streke. Dít is baasverteller en veelbekroonde joernalis Dana Snyman se geheim, sy respek vir en simpatie met mense. En die gevoel van hoop waarmee sy stories die leser laat.

Oor die skrywer

Dana Snyman is op 4 Oktober 1962 op Stellenbosch gebore. Hy matrikuleer in 1980 aan die Hoërskool Nylstroom. Ná skool werk Dana as veiligheidswag in Pretoria, gaan weermag toe, werk in ’n boekwinkel, verkoop fliekkaartjies by Sterland-bioskoop (in Pretoria) en werk as skakelbordoperateur. Daarna gaan studeer hy joernalistiek aan Pretoria Technikon. Hy begin as misdaadverslaggewer by Beeld en later werk hy as artikelskrywer by Huisgenoot. In 2004 sluit hy hom aan by die buitelewe-tydskrif Wegbreek (later Weg!) as reis- en rubriekskrywer, en later is hy ook die reisredakteur by Weg!. Deesdae skryf hy voltyds onder meer vryskut-artikels en -rubrieke.

In 2005 verskyn sy eerste boek Uit die binneland, en dit is opgevolg met Anderkant die scrap (2006) en Op die agterpaaie (2008).

Boekbesonderhede

 

Please register or log in to comment