Sunday Times Books LIVE Community Sign up

Login to Sunday Times Books LIVE

Forgotten password?

Forgotten your password?

Enter your username or email address and we'll send you reset instructions

Sunday Times Books LIVE

NB

@ Sunday Times Books LIVE

Video: Harry Kalmer gesels oor Vlieger en die gevare van die close dance (Plus: Voorlesing)

VliegerVlieger en die gevare van die close dance is ’n versameling van Harry Kalmer se rubrieke wat oorspronklik in Rapport verskyn het. In dié rubrieke skryf Kalmer oor die lewe van die karakter Matthys Bothma, oftewel Vlieger, wat in die sestiger- en sewentigerjare in ’n wit Johannesburgse voorstad, langs die treinspoor en tussen die mynhope, woon.

’n Verwerking van hierdie verhale vir die verhoog, Vlieger Unplugged, is vanjaar by die Aardklop Nasionale Kunstefees opgevoer, met Ben Kruger in die hoofrol. In die volgende video, wat tydens ’n gesprek oor Vlieger by die fees opgeneem is, verklap Kalmer dat hy beplan het om Vlieger na twee jaar op die grens te laat sterf. Die lesers het egter so baie van die rubriek gehou dat hy van dié plan moes afsien.

Kyk die video:

 
Luister ook na ’n voorlesing uit Vlieger en die gevare van die close dance wat op RSG uitgesaai is:

Boekbesonderhede

 

Please register or log in to comment