Sunday Times Books LIVE Community Sign up

Login to Sunday Times Books LIVE

Forgotten password?

Forgotten your password?

Enter your username or email address and we'll send you reset instructions

Sunday Times Books LIVE

NB

@ Sunday Times Books LIVE

Pieter Malan bespreek Hermann Giliomee se studie van John Vorster in Die laaste Afrikanerleiers

Die laaste AfrikanerleiersIn sy jongste boek, Die laaste Afrikanerleiers, bespreek Hermann Gilliomee die invloed wat ’n verskeidenheid Afrikanerleiers op Suid-Afrika se ontwikkeling gehad het. Persone wat onder die loep kom, is onder andere PW Botha, Van Zyl Slabbert, FW de Klerk en Hendrik Verwoerd. Pieter Malan het Giliomee se bespreking van John Vorster van nader bekyk:

Suid-Afrikaanse geskiedenis – veral die tydperk sedert die Nasionale Party in 1948 aan die bewind gekom het – word dikwels uitgebeeld as iets wat aan die hand van groot ideologiese kragte verstaan moet word.

Binne hierdie raamwerk word Afrikaner-nasionalisme, die Verwoerdiaanse tuislandbeleid, die idee van ’n totale aanslag en die Koue Oorlog ’n alleroorheersende teoretiese raamwerk waarbinne gebeure verklaar word.

Boekbesonderhede

 

Please register or log in to comment