Sunday Times Books LIVE Community Sign up

Login to Sunday Times Books LIVE

Forgotten password?

Forgotten your password?

Enter your username or email address and we'll send you reset instructions

Sunday Times Books LIVE

NB

@ Sunday Times Books LIVE

’n Anderste Sunnyside het op Joan Hambidge gewag

Lot se vrouJoan Hambidge het onlangs haar ou woonbuurt, Sunnyside, herbesoek. Terwyl sy en haar vreemdeling-gids die nuwe Sunnyside deurgetrap het, het die herinneringe aan ’n vroeër tyd helder kom klop:

Daar is al dikwels geskryf oor herinnering en hoe ’n mens se geheue deur ’n reuk of smaak opgeroep word. Proust se beroemde roman se herinneringe aan ’n vervloë tyd illustreer dit met die doop van ’n Madeleine-koekie in tee. Skielik waaier ’n hele stuk verdringde tyd voor die verteller oop. Iets wat verby is, blyk nog te bestaan.

Boekbesonderhede

 

Please register or log in to comment