Sunday Times Books LIVE Community Sign up

Login to Sunday Times Books LIVE

Forgotten password?

Forgotten your password?

Enter your username or email address and we'll send you reset instructions

Sunday Times Books LIVE

NB

@ Sunday Times Books LIVE

Harry Kalmer skryf oor Italië en die waarheid van onthou

VliegerIn sy jongste rubriek vir Rapport, skryf Harry Kalmer oor sy verblyf in Italië 26 jaar gelede. Kalmer onthou hoe afgesonder hulle van enige nuus was en hoe daar eendag ’n Basotho-trekklavier oor die radio begin speel het:

“Al wat skyn is / geel blomme” – Tranströmer

Die oranje en geel kappertjies met hul beaarde blare wat mens aan hande herinner, blom op die terras waar my skryfkamer staan. Henry James het dit “memory traps” genoem. Dinge, geure, klanke en emosies wat die snellers is vir koprolprente van onthou.

Book details

 

Please register or log in to comment