Sunday Times Books LIVE Community Sign up

Login to Sunday Times Books LIVE

Forgotten password?

Forgotten your password?

Enter your username or email address and we'll send you reset instructions

Sunday Times Books LIVE

NB

@ Sunday Times Books LIVE

“Dit refer na ’n sandwich. Peanut Butter and Jam sandwich.” Nathan Trantraal oor Chokers en survivors

Chokers en survivorsNathan Trantraal se debuutbundel, Chokers en survivors, met gedigte wat opspraakwekkende temas aanraak, het pas by Kwela verskyn. Versindaba se Louis Esterhuizen het met Trantraal gesels oor waarom hy in die dialek “Kaaps” skryf en ook waar die titel vir die bundel vandaan kom:

LE: Nathan, van harte geluk met ‘n kragtige debuut; ‘n bundel waarop daar al baie lank gewag is, myns insiens omrede dit die leser konfronteer met realiteite wat ver buite die grense van taal en ruimte beweeg … Nietemin, ‘n vraag wat jy na alle waarskynlikheid tot vervelens toe gaan moet beantwoord, is jou keuse om die gedigte in Kaaps te skryf. Is hierdie gewoon omrede dit jou hartstaal is, of probeer jy ook ‘n ander stelling hiermee maak?

NT: Ek hettie reg gedink daaoo nie. Ek kannie anneste skryf ie. Ek sal die boek in Engels geskryf et as ek gedink et ek kan.

Boekbesonderhede

 

Please register or log in to comment