Sunday Times Books LIVE Community Sign up

Login to Sunday Times Books LIVE

Forgotten password?

Forgotten your password?

Enter your username or email address and we'll send you reset instructions

Sunday Times Books LIVE

NB

@ Sunday Times Books LIVE

Stadslewe vasgevang in ’n Duisend stories oor Johannesburg: ’n Stadsroman deur Harry Kalmer

’n Duisend stories oor JohannesburgDalk begin ’n Duisend stories oor Johannesburg buite ’n konsentrasiekamptent in Turffontein. Miskien op ’n Sondagoggend in Mei 2008 met Samson Dube se xenofobiese moord. Heel moontlik 41 jaar vantevore wanneer ’n jong Zweig en Serenita die stad moet verlaat omdat hul liefde onwettig is . . .

Soos wat die geval met ’n 1001 Arabiese Nagte is, kan gedeeltes van ’n Duisend stories oor Johannesburg byna in enige volgorde gelees word! Dit is ’n behendig verweefde verhaal oor boorlinge van Johannesburg – uitgewekenes, terugkerendes en dié wat nog altyd daar gebly het – hul wel en wee deur die twintigste eeu, en die plekke waar Suid-Afrika hulle in hul lewens laat beland het.

Oor die outeur

Harry Kalmer is op 21 November 1956 in Bellville gebore. In 1974 matrikuleer hy aan die Hoërskool Florida in Johannesburg en in 1979 behaal hy ’n BA-graad met Afrikaans en Dramakunde aan die Universiteit van Pretoria. Sy eerste kortverhaal, “Man wat deur ’n opblaasmatras vermoor is”, is in 1982 in Tydskrif vir Letterkunde gepubliseer.

Sy eerste dramas is in die tagtigs opgevoer, soos Bloed in die strate en Die wit van hulle oë met Jacqui Singer as regisseur. Dit is ook in hierdie tyd wat hy as kopieskrywer begin werk. Sy eerste kortverhaalbundel, Die waarheid en ander stories, verskyn in 1989. Die afgelope paar jaar is Harry se toneelstukke, soos Frida Kahlo’s Eyes, Meneer de Beer, Die Bitterbek Blues of Ben (die breker) en Die Vloek van die Strandjutwolf suksesvol by kunstefeeste en elders opgevoer.

In 2007 is Harry se roman En die lekkerste deel van dood wees die naaswenner in die Sanlam Groot Romanwedstryd.

Boekbesonderhede

 

Please register or log in to comment